Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Στις 16 Ιουνίου η επίσημη παρουσίαση του νέου VW Polo (+video)



   H Volkswagen ανακοίνωσε ότι η επίσημη παρουσίαση του νέου Polo θα γίνει στις 16 Ιουνίου σε ειδική εκδήλωση στο Βερολίνο, και ευκαιρίας δοθείσης δημοσίευσε ένα νέο βίντεο με θέμα την εξέλιξη του supermini μοντέλου της από την πρώτη του γενιά μέχρι σήμερα. Αν και τα επίσημα τεχνικά χαρακτηριστικά θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, είναι γνωστό ότι το νέο Polo θα διαθέτει το πάτωμα MQB A0 του VW Group το οποίο τοποθετήθηκε πρώτα στο νέο Seat Ibiza. Αντίθετα με το τελευταίο, το νέο Polo θα διατίθεται και σε τρίθυρη έκδοση αμαξώματος, πέραν της πεντάθυρης.
   Κρίνοντας από τις πολυάριθμες κατασκοπευτικές εικόνες από αυτοκίνητα δοκιμών, το νέο Polo θα διατηρήσει την βασική σχεδιαστική του φιλοσοφία. Το αμάξωμα φαίνεται να είναι μεγαλύτερο σε διαστάσεις, κάτι που θα έχει ευεργετικό αντίκτυπο και στους χώρους της καμπίνας. Ως προς τους κινητήρες, θα υπάρχουν τρικύλινδρα και τετρακύλινδρα σύνολα, όλα υπερτροφοδοτούμενα. Ανάμεσά τους ο τρικύλινδρος 1,0 λίτρων κινητήρας απόδοσης 115 ίππων που εξοπλίζει αρκετά μικρά μοντέλα και άλλων εταιρειών του ομίλου VW, καθώς και ο 1,5 λίτρων TSI Evo, ο οποίος ήδη διατίθεται στο Golf. Ο τελευταίος στην έκδοση BlueMotion θα αποδίδει 130 ίππους, ενώ θα υπάρχει και μια πιο σπορ έκδοσή του με 150 ίππους. Δεν πρόκειται βέβαια να λείπει η κορυφαία έκδοση GTI με έναν δίλιτρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 200 ίππων, ο οποίος προέρχεται από την προηγούμενη γενιά του Golf GTI.
   H διαφορές του νέου Polo σε σχέση με το νέο Ibiza, θα περιορίζονται περισσότερο στη χρήση πιο ποιοτικών υλικών στο εσωτερικό του νέου Polo, ενώ και τα επίπεδα ηχομόνωσης θα είναι υψηλότερα, προκειμένου να δικαιολογηθεί ο πιο premium χαρακτήρας του. Παρόλο που έχουν αυξηθεί οι διαστάσεις του αμαξώματός του, το νέο Polo θα είναι πιο ελαφρύ από το σημερινή γενιά του μοντέλου.
    Να σημειωθεί ότι την ερχόμενη Παρασκευή θα παρουσιαστεί η έκτη σε σειρά γενιά του Polo, με το συγκεκριμένο μοντέλο να κλείνει φέτος τα 42 χρόνια παρουσίας του στις αγορές, κατά τη διάρκεια των οποίων έχουν πουληθεί 14 εκατομμύρια αυτοκίνητα παγκοσμίως.


Πηγή: motor1.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου