Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Το νέο Audi A8 θα μπορεί να ανιχνεύει ανωμαλίες του δρόμου και να ρυθμίζει ανάλογα την ανάρτησή του (+video)



   Η Audi δημοσίευσε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την νέα της ναυαρχίδα, που θα παρουσιάσει επίσημα για πρώτη φορά στις 11 Ιουλίου στη Βαρκελώνη. Σύμφωνα με αυτές, το νέο Α8 θα διαθέτει εξελιγμένο σύστημα ενεργητικής ανάρτησης, το οποίο θα αναγνωρίζει τυχόν ανωμαλίες στο οδόστρωμα και θα αναλαμβάνει να ρυθμίζει ανάλογα και σε πραγματικό χρόνο τη σκληρότητα των ηλεκτρομαγνητικών αμορτισέρ. Έτσι, θα επιτυγχάνεται η ομαλή διέλευση του αυτοκινήτου από σαμαράκια και λακκούβες στο οδόστρωμα, χωρίς να μεταφέρονται δονήσεις στη καμπίνα των επιβατών. Αυτό θα επιτυγχάνεται με τη βοήθεια ειδικής κάμερας τοποθετημένης στο μπροστινό τμήμα του αμαξώματος, η οποία θα σκανάρει το δρόμο μπροστά από το αυτοκίνητο 18 φορές το δευτερόλεπτο, ενώ οι πληροφορίες που θα συλλέγει θα μεταφέρονται στο ηλεκτρονικό σύστημα της ενεργητικής ανάρτησης.
   Την κατάλληλη ρύθμιση των ηλεκτρομαγνητικών αμορτισέρ θα αναλαμβάνουν ειδικοί ενεργοποιητές, ένας σε κάθε τροχό, οι οποίοι θα τροφοδοτούνται από ένα κεντρικό ηλεκτρικό σύστημα 48 Volt. Εκτός από τα αυξημένα επίπεδα άνεσης, το συγκεκριμένο σύστημα θα αυξήσει την σταθερότητα του αυτοκινήτου στο δρόμο, ειδικά στις στροφές, όπως επίσης και στις επιταχύνσεις και κατά το φρενάρισμα.
   Η προηγμένη αυτή ενεργητική ανάρτηση θα λειτουργεί παράλληλα με ένα σύστημα τετραδιεύθυνσης, που εκτός από τη συμβολή της στην αύξηση των επιπέδων σταθερότητας, θα δίνει τη δυνατότητα στο Α8 να πραγματοποιεί μικρότερο κύκλο στροφής από ότι το Α4.

    Ένα ακόμα ιδιαίτερα ενδιαφέρον και πρωτοπόρο σύστημα με το οποίο θα εξοπλίζεται το νέο Audi A8, διαθέτει έναν μεγάλο αριθμού αισθητήρων γύρω από το αμάξωμα και μπορεί να προβλέπει μία επικείμενη πρόσκρουση.  Σε μία τέτοια περίπτωση, το ύψος του αμαξώματος του Α8 θα αυξάνεται κατά 80 χιλιοστά μέσα σε μισό δευτερόλεπτο. Σύμφωνα με την Audi, αυτό γίνεται προκειμένου  η ενέργεια της πρόσκρουσης να διοχετευτεί μέσα από τα ισχυρότερα τμήματα του αυτοκινήτου, όπως το πάτωμά του, και με το τρόπο αυτό να μειωθούν οι επιδράσεις της πρόσκρουσης στους επιβάτες ακόμα και κατά 50%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου