Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

E.E.: Η VW δεν θα αποζημιώσει τους ευρωπαίους ιδιοκτήτες diesel μοντέλων της με "πειραγμένες" εκπομπές





   Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο όμιλος VW έχει συμφωνήσει με την ευρωπαϊκή αρχή προστασίας καταναλωτή να προσφέρει δύο επιπλέον χρόνια εγγύησης στους ιδιοκτήτες diesel μοντέλων της που βρέθηκαν με παράνομο λογισμικό παραποίησης των εκπεμπόμενων ρύπων τους, αντί χρηματικής αποζημίωσής τους.
   Παρόλο που η VW έχει παραδεχθεί επισήμως την ενοχή της στις ΗΠΑ σχετικά με την τοποθέτηση παράνομου λογισμικού ελέγχου των εκπομπών των πετρελαιοκίνητων μοντέλων της, η εταιρεία ισχυρίζεται ότι η συγκεκριμένη της τακτική δεν παραβιάζει τον νόμο στην Ε.Ε., και για το λόγο αυτό δεν πρόκειται να αποζημιώσει τους ευρωπαίους κατόχους “ύποπτων” diesel μοντέλων της. O Διευθύνων σύμβουλος της VW κ. Matthias Mueller ανακοίνωσε νωρίτερα την περασμένη εβδομάδα στον Επίτροπο της Ε.Ε. για την προστασία του καταναλωτή, ότι η εταιρεία του θα παραχωρήσει στους εξαπατημένους πελάτες της δύο χρόνια επιπλέον εγγύησης, όπως δημοσίευσε και το Reuters.
   Παρόλα αυτά, όταν η VW κλήθηκε να σχολιάσει για τις συνομιλίες της με τον αρμόδιο Επίτροπο της E.E., η ίδια δεν παραδέχθηκε το γεγονός της διετούς επέκτασης της εγγύησης, αλλά αναφέρθηκε σε προηγούμενη ανακοίνωσή της που αναφερόταν σε “λήψη μέτρων αποκατάστασης της εμπιστοσύνης”, συμπεριλαμβανομένης και της δέσμευσής της να επισκευάσει όλα τα diesel αυτοκίνητα που έχουν επηρεαστεί μέχρι το ερχόμενο φθινόπωρο.
   Η επέκταση της εγγύησης θα μπορούσε να σημάνει την πρώτη παραχώρηση από πλευράς της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, καθώς οι Βρυξέλες πιέζουν την VW να κάνει περισσότερα για τους ευρωπαίους θιγμένους πελάτες της. Οι ρυθμιστικές αρχές της Ε.Ε. έχουν επανειλημμένα εκφράσει την αγανάκτησή τους απέναντι στη συμπεριφορά της VW να μην αποζημιώσει τους ευρωπαίους πελάτες της με προβληματικά αυτοκίνητα με τον ίδιο τρόπο που θα αποζημιώσει τους αντίστοιχους πελάτες της στις ΗΠΑ.
   Η συγκεκριμένη είδηση έρχεται μία ημέρα μετά την ανακοίνωση από 220.000 δανούς και βρετανούς ιδιοκτήτες diesel μοντέλων του ομίλου VW, ότι έχουν προσφύγει με ομαδική αγωγή εναντίων του τελευταίου για το σκάνδαλο με τα diesel μοντέλα του.

Πηγή: carscoops.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου