Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

H ιστορική για την Opel σπορ έκδοση GSi επανεμφανίστηκε στο Insignia



   Μετά από απουσία αρκετών ετών, η Opel παρουσίασε ξανά μία σπορ GSi έκδοση μοντέλου της, η οποία αφορά το Insignia. Για την περίσταση, οι μηχανικοί της εταιρείας τοποθέτησαν στο συγκεκριμένο μοντέλο έναν δίλιτρο τετρακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα απόδοσης 260 ίππων και 400 Nm ροπής, ο οποίος συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων. Το νέο Insignia GSi διαθέτει σύστημα τετρακίνησης Twinster της GKN, το οποίο αναλαμβάνει να κατανέμει κατάλληλα την ροπή στους δύο πίσω τροχούς μέσω ενός συστήματος διπλού συμπλέκτη, αντί της κλασσικής χρήσης διαφορικού. Επίσης, σε σχέση με τις υπόλοιπες εκδόσεις του μοντέλου, το Insignia GSi διαθέτει νέες αναρτήσεις που χαμηλώνουν το αμάξωμα κατά 10 χιλ., ενώ το ενεργό πλαίσιο FlexRide διαθέτει διαφορετικά προγράμματα ρύθμισης ανάλογα με τον τρόπο οδήγησης. Για το σύστημα πέδησης έχουν επιλεγεί φρένα της Brembo, με τα δισκόφρενα στους μπροστινούς τροχούς να διαθέτουν τετραπίστονες δαγκάνες και δίσκους 345 χιλ., ενώ και οι τέσσερις δαγκάνες διαθέτουν κόκκινα καλύμματα. Όλα αυτά μεταφράζονται σε γρηγορότερους γύρους στο Nürburgring σε σχέση με την OPC έκδοση της προηγούμενης γενιάς του μοντέλου με τον V6 turbo των 2,8 λίτρων, σύμφωνα με τους μηχανικούς της Opel.
   Εξωτερικά, το Insignia GSi διαθέτει ειδικού σχεδιασμού ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών, μυώδη σπόιλερ, αλλά και νέους προφυλακτήρες. Ο μπροστινός διαθέτει μεγαλύτερη εισαγωγή αέρα για τον κινητήρα, ενώ στο κατώτερο τμήμα του πίσω προφυλακτήρα έχουν τοποθετηθεί οι δύο απολήξεις της εξάτμισης.
   Στο εσωτερικό, δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα μπάκετ μπροστινά καθίσματα, αλλά και οι εμφανίσεις του σήματος GSi σε πολλά σημεία της καμπίνας.

   Η πρώτη επίσημη παρουσίαση του Insignia GSi έχει προγραμματιστεί για την φετινή Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου τον Σεπτέμβριο, ενώ από το 2018 στην GSi έκδοση του Insignia θα υπάρχει διαθέσιμος και ένας δυνατός diesel κινητήρας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου