Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Περίπου μισό εκατομμύριο αυτοκίνητα του Group VW ανακαλούνται στις ΗΠΑ για διαρροή καυσίμου


   Η γερμανικός όμιλος Volkswagen, αποφάσισε την ανάκληση 456.106 αυτοκινήτων στις ΗΠΑ, μοντέλα των Volkswagen, Audi και Porsche, εξαιτίας προβληματικής φλάντζας της αντλίας καυσίμου στο ντεπόζιτο, από την οποία έχουν παρατηρηθεί διαρροές. Πιο συγκεκριμένα η ανάκληση αυτή αφορά τα Volkswagen Touareg που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2007 και 2010, τα Audi Q5 και Audi Q7 που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2013 και 2017, τα Porsche Cayenne που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2003 και 2006, καθώς και τα Porsche Macan που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2015 και 2017.
   Αν και μία διαρροή καυσίμου είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη, παρόλα αυτά δεν έχει αναφερθεί κανένα περιστατικό πυρκαγιάς ή τραυματισμού που να οφείλεται στο συγκεκριμένο πρόβλημα. Η ελαττωματική φλάντζα έχει κατασκευαστεί από την εταιρεία Continental Automotive Systems, αλλά σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, εκτός από τις εταιρείες Volkswagen, Audi και Porsche, αυτός ο τύπος φλάντζας αντλίας καυσίμου έχει τοποθετηθεί και σε μοντέλα άλλων επτά αυτοκινητοβιομηχανιών, ενώ έχει διατεθεί και πέντε προμηθευτικές εταιρείες.
   Σύμφωνα με τον οργανισμό οδικής ασφάλειας NHTSA των ΗΠΑ, με την πάροδο του χρόνου η συγκεκριμένη φλάντζα τείνει να εμφανίζει τριχοειδείς ρωγμές, που αποτελούν και την αιτία των παρατηρούμενων διαρροών καυσίμου, κυρίως στην εξωτερική πλευρά της η οποία βρίσκεται εκτεθειμένη στις περιβαλλοντικές συνθήκες.

Πηγές: blog.caranddriver.com & motor1.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου