Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

Η VW πιθανότατα να εξελίσσει ήδη μια R έκδοση του Polo με 300 ίππους


2018 Volkswagen Polo GTI

   Πηγές του βρετανικού Autocar θέλουν την Volkswagen να έχει σχεδιάσει μία κορυφαίων επιδόσεων έκδοση R για το νέο Polo, με πρωτότυπα αυτοκίνητα αυτής να τίθενται ήδη σε δοκιμές, προκειμένου να αξιολογηθούν. Παρόλα αυτά, η εταιρεία δεν έχει αποφασίσει ακόμα για το αν τελικά θα βγάλει στην αγορά ένα Polo R. Κάτι τέτοιο
θα ήταν αρκετά εύκολο τεχνικά να γίνει, λαμβάνοντας υπόψιν το γεγονός ότι ο δίλιτρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας του Polo GTI, που πρόσφατα παρουσιάστηκε, βασίζεται στην ίδια μονάδα που εξοπλίζει και το Golf R. Μάλιστα, ο υπεύθυνος για τα μικρά μοντέλα της Volkswagen κ. Ralf Kölling έχει δηλώσει ότι στο μπροστινό τμήμα του Polo υπάρχει αρκετός χώρος για να προστεθεί ένα επιπρόσθετο σύστημα ψύξης για τον κινητήρα του μοντέλου.
   Αν τελικά το Polo R πάρει σάρκα και οστά, αυτό θα αποδίδει πιθανότατα 300 ίππους, ενώ αν και η πλατφόρμα MQB την οποία χρησιμοποιεί μπορεί να φιλοξενήσει ένα σύστημα τετρακίνησης, κάτι τέτοιο θα ανέβαζε αρκετά το κόστος της συγκεκριμένης έκδοσης του μοντέλου, φτάνοντας την τιμή του στα επίπεδα του Golf R. Επομένως, όλα συγκλίνουν προς ένα προσθιοκίνητο Polo R.
   Η Volkswagen είχε παρουσιάσει το 2013 μία περιορισμένης παραγωγής μόλις 2.500 αυτοκινήτων έκδοση R WRC του Polo, με 217 άλογα. Η συγκεκριμένη έκδοση ήταν προφανώς επηρεασμένη από την συμμετοχή της εταιρείας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι.


Πηγή: Autocar

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου